Trikitõukeratas vs tavaline tõukeratas

Trikitõukeratas vs tavaline tõukeratas

Mille poolest erineb trikitõukeratas tavalisest tõukerattast

Ekstreemse sõidu omandamiseks on vaja tugevamat tõukerattast kui seda on tavaline linnamudel. Trikitõukerattastel ei ole kokkupandavat raami, sest see on küll mugav, kuid suure koormuse korral ebausaldusväärne. Kõik trikimudelid on üheosalise raamiga - see tagab vastupidavuse. Sellised tõukerattad on mõeldud vähemalt 100 kg raskuse kandmiseks. Need on valmistatud kvaliteetsetest materjalidest, näiteks alumiiniumsulamist 6061-T6, mida kasutatakse sõjaväe- ja lennundustööstuses. Tavalist tõukerattast, rääkimata kokkuklapitavast, ei saa ümber ehitada trikirattaks - see ei ole ohutu".

Muud trikitõukeratta omadused

●       Võrreldes vabaajamudelitega on trikitõukerattal palju väiksemad rattad. Suuremaid kiirusi te ei saavuta, kuid siin on tähtsam manööverdamisvõime. Kõige tavalisem ratta materjal on polüuretaan.

●       Täiendavate ja dekoratiivsete elementide puudumine (disain peaks olema võimalikult kerge).

●       Rataste kõrge jäikusaste (72A kuni 93A)

●       Keevitatud raam. Mida vähem konstruktsioonielemente tõuksil on, seda vastupidavam see on. Ja ekstreemse sõidu puhul on see kõige tähtsam.

●       Mõned trikitõukerattad on kahekordse piduriga - mitte ainult tagarattal, vaid ka esirattal. Aga see on sõitja maitse küsimus. 

Trikitõukeratta valimine: põhireeglid

Trikitõukeratast tuleks valida sõltuvalt sellest, kus te kavatsete sõita. Selle kriteeriumi järgi jagunevad tõuksid kolme kategooriasse:

1.     Tänava. See tõukeratas peab vastu pidama kõnniteele maandumistele ja tundma end kindlalt, kui ta puutub kokku kõigi linnatänavate konaruste ja takistustega. Võrreldes pargi tõukerattaga on tänavatel kasutatav tõukeratas laiem, ristkülikukujulise tallaga ja lameda põhjaga. See on selleks, et oleks kergem hüpata kaide peale ja hästi liugelda. Need mudelid on sageli varustatud 110 mm läbimõõduga ratastega, kuid need võivad olla väiksema (100 mm) või suurema (125 mm) läbimõõduga. See sõltub sõitja eelistustest. Juhtraud on kõrge ja üsna suur - et tõukeratas oleks kergemini juhitav.

2.     Pargi. Ideaalsetes skateparki tingimustes sõitmiseks sobivad kõige paremini kergemad ja kompaktsemad mudelid. Taldon väiksem ja kitsam ning juhtraud on madalam (sageli alumiiniumist). Rataste läbimõõt on 100-125 mm.

3.     Maastiku. Kui soovite teha trikke maastikul, valige suurte täispuhutavate ratastega (kuni 200 mm) tõukeratas, mis tagab usaldusväärse veojõu isegi kaldteedel. Linna see mudel ei sobi – rataste kahjustamise oht on suur.

Tõukerataste tootjad jagavad oma tooted ka mudeliteks algajatele, põhikogemustega sõitjatele ja professionaalidele. Täiustatud trikitõukeratastel on suurem vastupidavus ja professionaalsem tihendussüsteem.

 

Millele veel trikitõukeratast valides tähelepanu pöörata?

  • Mida kergem on kaal, seda suurem on manööverdusvõime. Trikimudelite standardkaal on 3,2 -3,7 kg. Mõned mudelid ulatuvad kuni 4 kg-ni - kogenud sõitjad kasutavad neid raskete hüpete sooritamiseks
  • Rool peab olema varustatud käepidemetega (tekstuuriga libisemiskindlad padjad, millest on mugav kinni hoida). Need ei tohi maha tulla mitte mingil juhul
  • Lenksu kõrgus. Trikitõukerataste rool ei ole reguleeritava kõrgusega, mistõttu on oluline valida koheselt endale sobiv mudel. Rool peaks vastama keskosa kõrgusele (või olema veidi madalam). Mida madalamal on rool, seda kõrgemale saate tõukeratta hüppeliselt tõsta
  • Kitsas rool on algajale mugav - sellega on lihtsam uusi trikke õppida. Kogenud sõitjatele sobib laiem rool, kuna see tagab tõukeratta stabiilsuse ja hea juhitavuse
  • Talla valik sõltub sõidustiilist. Pargi jaoks sobivad paremini kitsad ja lühikesed tallad - need keerlevad kergesti. Õues sõitmiseks on vaja pikemat ja raskemat talda. Samas peaks laua suurus vastama jala suurusele – et sõitja saaks mugavalt liikuda. Tagajalale peaks jääma piisavalt ruumi püsti seismiseks. Enamiku taldade puhul loetleme jalaruumi suuruse, et sõitjal oleks lihtsam õiget suurust leida
  • Parem on valida integreeritud roolisüsteem (roolisamba klaasis ei ole üla- ja alaosas käitatavaid kuppe). Täiustatud ja vastupidavam süsteem, mis sobib professionaalseks sõitmiseks
  • Tugev tõukeratas peaks hüpete ajal tegema tuhmi häält - see tähendab, et selle disain on monoliitne ja see kestab kauem
  • Tald peab olema kaetud libisemisvastase materjaliga (gripteip) ja ilma dekoratiivsete elementideta

Ekstreemsõiduks mõeldud tõukeratas on kallim kui lõbusõidutõukeratas – ja see on loomulik, sest siin kasutatakse kallimaid materjale. Kuid algaja sõitja, kes pole veel sõidustiili kasuks otsustanud, ei tohiks kalleid mudeleid taga ajada. Peaasi, et tõukeratas oleks esimesteks katsetusteks piisavalt tugev.

Valige usaldusväärsete kaubamärkide tõukerattad, kuna osade kvaliteeti pole alati võimalik välimuse järgi määrata. Tuntuimad trikitõukerattaid tootvad ettevõtted on: AO Scooters, HIPE, Blunt Scooters, Triad, Fuzion, Novatrack, Ethic, Ateox, Tech team, Dominator Scooters, Longway, Invert.

Muidugi on tõukeratta valikul ka subjektiivsed tegurid. On oluline, et tulevasele omanikule meeldiks selle värv ja disain - siis on tal meeldiv kulutada sellele palju aega ja täiustada keeruliste elementide väljatöötamist!

Soovite osta trikitõukeratast endale või kingituseks? Avage kataloog, sorteerige mudelid teile sobivate parameetrite järgi ja kui teil on raskusi valiku tegemisel, võtke abi saamiseks ühendust meie konsultantidega!

 

Lisan kommentaari

Siseta see kood alla
On Top
Ostukorv
Close
Back
Account
Close